Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
BŮČEK NA GRILU
Suroviny
- 1 balení Marináda Medová pikantní Avokádo
- 2 lžíce sojové omáčky
- 4 jarní cibulky i s natí
- olivový olej
- 1 lžíce rybí omáčky
- červená a žlutá paprika
- 600 g vepřového boku- bez kůže a kosti
- hromada čerstvého koriandru
- 2 lžičky limetové šťávy
- špetka soli a pepře
Způsob přípravy
Vepřový bok nakrájejte na plátky silné přibližně 1 cm. Naložte je do jednoho sáčku Marinády medové pikantní Avokádo, kterou jste smíchali se sojovou a rybí omáčkou. Nechejte několik hodin, ale klidně i přes noc, marinovat v lednici.
Vyndejte hodinu před grilovaním a nechejte ohřát na pokojovou teplotu. Mezitím si připravte salát.
Jarní cibulku nakrájejte na kolečka, papriky na menší kostičky. Dejte do misky. Smíchejte olivový olej, limetovou šťávu, sůl a pepř. Zalije připravenou zeleninu a promíchejte. Nechejte v lednici, dokud se neugriluje maso.
Marinovaný bůček grilujte z obou stran dozlatova, dokřupava. Připravený salát vyndejte z lednice a zamíchejte do něj několik hrstí nasekaného čerstvého koriandru.
Podávejte spolu s bůčkem.