BŮČEK NA GRILU

Suroviny

  • 1 balení Marináda Medová pikantní Avokádo
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 4 jarní cibulky i s natí
  • olivový olej
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • červená a žlutá paprika
  • 600 g vepřového boku- bez kůže a kosti
  • hromada čerstvého koriandru
  • 2 lžičky limetové šťávy
  • špetka soli a pepře

Způsob přípravy

Vepřový bok nakrájejte na plátky silné přibližně 1 cm. Naložte je do jednoho sáčku Marinády medové pikantní Avokádo, kterou jste smíchali se sojovou a rybí omáčkou. Nechejte několik hodin, ale klidně i přes noc, marinovat v lednici.

Vyndejte hodinu před grilovaním a nechejte ohřát na pokojovou teplotu. Mezitím si připravte salát.

Jarní cibulku nakrájejte na kolečka, papriky na menší kostičky. Dejte do misky. Smíchejte olivový olej, limetovou šťávu, sůl a pepř. Zalije připravenou zeleninu a promíchejte. Nechejte v lednici, dokud se neugriluje maso.

Marinovaný bůček grilujte z obou stran dozlatova, dokřupava. Připravený salát vyndejte z lednice a zamíchejte do něj několik hrstí nasekaného čerstvého koriandru.

 

Podávejte spolu s bůčkem.