Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
TOAST S HALLOUMI A KUKUŘICÍ
Suroviny
- 1 lžička Česnek sušený Avokádo
- 4 plátky toastového chleba
- olivový olej
- balení směsi Grilovaný sýr Avokádo
- 4 plátky halloumi sýru
- grilovaná kukuřice
- hořčice Avokádo dle chuti
Způsob přípravy
Nejprve si připravte halloumi. Je to vysoký kus sýra, který překrojte podélně na polovinu. Celý sáček koření Grilovaný sýr rozmíchejte v olivovém oleji (budete potřebovat přibližně 1 dcl oleje). Do koření v oleji naložte nejen sýr, ale také připravenou kukuřici ke grilování. Nechte uležet pár hodin v lednici.
Toastový chleba jemně potřete olivovým olejem, ve kterém jste rozmíchali 1 lžičku sušeného česneku.
Rozpalte si gril a dejte na něj grilovat kukuřici. Až je opečená ze všech stran, sundejte ji z grilu a nechejte lehce vychladnout. Dejte grilovat marinovaný sýr. V okamžiku, kdy bude z jedné strany hotový, otočte ho a na gril položte plátky toastového chleba, česnekovou stranou dolů. Toastový chleba bude hotový za chvilku, otočte ho a lehce namažte hořčicí Avokádo. Nám se nejvíce osvědčila Medová hořčice. Nahoru položte plátek halloumi a zasypejte ho grilovanou kukuřicí, kterou jste ořezali nožem. Kdo má plynový gril s poklopem, tak v této chvíli gril vypne a na chviličku ho zavře.
Podávejte spolu s křupavými cornichons s chilli.
Náš tip: Místo hořčice můžete použít nejrůznější pomazánky. Třeba avokádo rozmačkané se solí, citronovou šťávou a česnekem.