Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
HOVĚZÍ BURGER
housky
- 2 lžíce másla
- 1 vejce
- 1 lžíce cukru
- 2 lžičky soli
- 150 ml mléka
- 500 g polohrubé mouky
- 2 lžičky instantního droždí
- asi 100 ml vody
- 1 vejce na potření
maso
- 1 balení směsi Čubrica Avokádo
- 1 najemno nakrájená cibule
- 500 g mletého hovězího masa
na dokončení
- velká rajčata
- Křen hořčicový s medem
- zelený salát dle chuti
Způsob přípravy
Všechny suroviny na těsto umíchejte v míse nebo v robotu. Přikryjte potravinářskou fólií a nechejte hodinu kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto vyklopte na pracovní plochu a rozdělte na deset stejných kousků. Z těch vytvarujte kuličky, které necháte dalších dvacet minut odpočívat, přikryté utěrkou.
Krásně vykynuté housky potřete rozšlehaným vejce a můžete je péct v troubě předehřáté na 200 °C. Pečte asi 15 minut. Jestli máte rozpálený gril, vykynuté housky můžete upéct dokonce na grilu, který je rozehřátý taky přibližně na 200 °C. Je to super!
Mleté maso ochuťte směsí koření Čubrica a přidejte najemno nakrájenou cibuli. Nic jiného není potřeba. Můžete přidat i čerstvé bylinky. Maso nechte chvíli v lednici odpočívat.
Z připraveného masa vytvarujte hamburgery. Grilujte z obou stran pěkně do hněda.
A teď můžete zkompletovat burger. Rozkrojené housky dejte na malou chviličku řeznou stranou na gril. Ať jsou jen lehce křupavé. Namažte je křenem. Přidejte salát, silný plátek rajčete a maso. Přiklopte vrchním dílem housky, který může být také namazaný omáčkou dle chuti.