ETON MESS S JAHODAMI A ROZMARÝNEM

Suroviny

  • 400 ml smetany
  • 1 kg jahod

na pusinky

Způsob přípravy

Nejprve si připravte pusinky. Do čisté misky dejte bílky a šlehejte elektrickým mixérem. Až začnou tuhnout, přidávejte postupně po lžících cukr. Přidejte také špetku soli a vinný ocet. Až bude sníh krásně lesklý a tuhý, opatrně lžící vmíchejte sušený rozmarýn.

Připravte si plech vyložený pečícím papírem. Sníh dejte do zdobícího sáčku a nastříkejte na plech malé pusinky. Vložte do trouby vyhřáté na 120 °C a pečte 20 minut. Poté teplotu snižte na 100 °C a pečte dalších 20 minut. Troubu vypněte a pusinky v ní nechejte doschnout.

Až jsou suché, nechejte je při pokojové teplotě vychladnout. 

Připravte si misky nebo skleničky. Polovinu jahod rozmačkejte, druhou nechejte vcelku. Na dno misek rozdělte rozmačkané jahody, na ně dejte ušlehanou neslazenou šlehačku a nahoře ozdobte pusinkami a celými nebo rozpůlenými jahodami.

 

Ihned podávejte.