Kategorie:
-
Druh jídla:
Zvěřina a králičí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
KRÁLÍK PEČENÝ NA HOŘČICI
Suroviny
- 1 lžíce Tymián Avokádo
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 150 gramů Hořčice Francouzská Avokádo
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
- 1 celý králík
- 1 šalotka nebo cibule
Způsob přípravy
Připravte si velkou pánev a na ní rozehřejte máslo a olej. Opečte osolené a opepřené nohy z králíka. Ze všech stran. Vyndejte z pánve a dejte do pekáče. Do pánvičky vsypejte najemno nakrájenou šalotku nebo cibuli. Opékejte dozlatova a poté přidejte do pekáče ke králíkovi. Králíka potřete hořicí, podlijte 2 dcl vody a okořeňte tymiánem.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně hodinu, dokud není maso měkké. Poté hořčici z králíka stáhněte do pekáče a přidejte do pekáče smetanu. Promíchejte a pečte odkryté ještě 10 minut.