RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA S GRILOVANÝM TOFU

Suroviny

marináda

  • 2 lžíce Adžika Avokádo
  • 2 lžíce medu
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 4 lžíce sweet chilli sauce
  • 1-2 lžičky omáčky sriracha (není nutná)
  • 4 lžíce sezamového semínka

Způsob přípravy

Tofu vyndejte z balíčku, osušte a rozkrojte podélně na tenčí plátky a dejte marinovat připravené marinády. Tu umíchejte ze všech uvedených surovin.  Ideálně pak nechejte přes noc v lednici. Druhý den vyndejte z lednice, vyndejte tofu z marinády na talíř a marinádu si nechejte na kapustičky.

Kapustičky očistěte od nehezkých lístků, odkrojte ošklivý konec a překrojte napůl. Cibuli nakrájejte nahrubo a dejte opékat do velké pánve, na rozehřátý olej. Po chvilce předejte nasekaný česnek a přibližně za pět minut kapusty. Lehce osolte a zalijte marinádou, ve kterou bylo tofu. Společně opékejte asi deset minut. Kapusty lehce změknout, ale musí zůstat křupavé.

Ugrilujte tofu. Přendejte kapusty do misky, posypejte na kolečka nastrouhanou jarní cibulkou, ještě trochou sezamového semínka a nahoru naskládejte grilované tofu. Ihned podávejte.