Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
MRKVOVÝ KOLÁČ S MEDOVÝM ŽERVÉ
Suroviny
- 2 lžičky Skořice mletá Avokádo
- špetka soli
- 4 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 150 ml slunečnicového oleje
- 250 g nahrubo nastrouhané mrkve
- 100 g nasekaných vlašských ořechů
- 150 g třtinového cukru
- 300 g polohrubé mouky
Způsob přípravy
Mrkev nastrouhejte nahrubo a smíchejte s vejci. Přidejte nasekané ořechy, olej, cukr, mouku, sodu, skořici i sůl. Umíchejte těsto. Připravte si kulatou koláčovou formu o průměru asi 35 až 40 cm. Tu vymažte olejem a vysypejte polohrubou moukou nebo namletými ořechy. Vylijte těsto do formy a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 45 minut a potom pro jistotu vyzkoušejte jestli je těsto upečené. Zapíchněte do středu špejli a ta musí vyjít ven suchá, neulepená od těsta.
Upečený koláč vyndejte z trouby a nechejte úplně vychladnout. Na talíři ozdobte žervé, které jste rozmíchali s medem. Posypejte nasekanými ořechy.