BRAMBOROVÝ SALÁT
Suroviny
- 1 malá cibule
- 3 mrkve
- 1 petržel
- 1 plechovka sterilovaného hrášku
- sůl a pepř
- 4 kusy Nákladané cornichons
- kousek másla
- 1 jablko
- 1 kg brambor (ideálně keřkovské rohlíčky)
- 100 g majonézy
- 100 g bílého jogurtu
- trochu nálevu z cornichons
Způsob přípravy
Brambory dejte vařit ve slupce, do hodně osolené vody. I přes slupku budou po uvaření slané. Nechejte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na malé kostky. Cibuli na malé kostičky, mrkev a petržel nastrouhané nahrubo, dejte lehce opéct na trošce másla. Opékejte asi deset minut. Potom přidejte do mísy ke kostičkám brambor.
Přidejte na kousky nakrájené jablko, nastrouhané cornichons a hrášek.
Osolte, opepřete a přidejte trochu nálevu z cornichons. Přidejte majonézu, jogurt a opatrně promíchejte.
Nechejte vychladit. Nejlépe chutná minimálně přes noc odpočinutý v lednici.