Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
HOVĚZÍ RAGÚ S HOUBOVÝM KOŘENÍM A NOKY
Suroviny
- Pepř černý mletý Avokádo
- 1 balení Houbové koření Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 4 stroužky česneku
- 2 červené papriky
- 2 velké cibule
- kousek sádla
- 200 g mrkve
- 200 g petržele
- 1 kg předního hovězího
- 300 ml červeného kvalitního vína
- 200 ml masového vývaru
Způsob přípravy
Maso si nakrájejte na kostky. Nakrájené maso dejte do mísy, osolte, opepřete a vsypejte polovinu sáčku směsi Houbové koření. Promíchejte. Rozpalte litinový hrnec. Dejte do něj kousek sádla, a maso při prudké teplotě opečte ze všech stran.
Až maso změní barvu, vyndejte ho z hrnce a nechejte stranou. Do rozehřátého hrnce vsypejte hrubší kostky cibule. Až začnou zlátnou, přidejte rozmáčknutý a nasekaný česnek. Opékejte dokud nezačne obsah hrnce tmavnou. Pozor, nespalte!
Do hrnce k cibuli vraťte maso a přidejte kolečka petržele, mrkve a papriku nakrájenou na kousky. Promíchejte, plotnu zapněte naplno a obsah hrnce zalijte vínem. Míchejte a prudkým varem nechejte pár minut bublat. Jak poznáte, kdy ztlumit teplotu? Podle toho, že z hrnce přestane vycházet lehce nakyslý odér vína a změní se v příjemnou vůni. Můžete také ochutnat. Tekutina v hrnci by měla mít příjemnou chuť, ne nakyslou.
Teď přidejte vývar a zbylý obsah sáčku s kořením. Je čas ztlumit teplotu, aby směs v hrnci nevařila, ale velice pomalu se dusila. Občas promíchejte a nechejte několik hodin dusit. Doba záleží nejen na teplotě, ale i kvalitě masa a velikosti kostek, na které jste maso nakrájeli. Podávejte s noky.