LINECKÉ CUKROVÍ

Suroviny

  • 400 gramů hladké mouky
  • 150 gramů g cukru moučka
  • 250 gramů dobře vychlazeného másla
  • 1 dobře vychlazené vejce
  • 1 lžička rozdrceného hřebíčku Avokádo

Způsob přípravy

Všechny suroviny velice rychle zpracujte. Ideální je použití kuchyňského robota. Dejte minimálně na dvě hodiny, ideálně do druhého dne, odpočinou v potravinové fólii do lednice.

Před zpracováním nechejte těsto trochu změknout. Vyválejte na lehce pomoučené válu, na šířku asi 5 mm. Vykrajujte tvary a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C dozlatova. Bude to trvat asi 10-13 minut, podle tloušťky těsta a také podle toho, jestli pečete zrovna tvary plné nebo s dírou uprostřed.

 

Nechejte vychladnout a slepujte oblíbenou marmeládou. Ideální je nějaká výrazná, snad nejoblíbenější je rybízová.