Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Vánoce
-
Sezóna:
Vánoce
-
Způsob vaření:
Pečení
LINECKÉ CUKROVÍ
Suroviny
- 400 gramů hladké mouky
- 150 gramů g cukru moučka
- 250 gramů dobře vychlazeného másla
- 1 dobře vychlazené vejce
- 1 lžička rozdrceného hřebíčku Avokádo
Způsob přípravy
Všechny suroviny velice rychle zpracujte. Ideální je použití kuchyňského robota. Dejte minimálně na dvě hodiny, ideálně do druhého dne, odpočinou v potravinové fólii do lednice.
Před zpracováním nechejte těsto trochu změknout. Vyválejte na lehce pomoučené válu, na šířku asi 5 mm. Vykrajujte tvary a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C dozlatova. Bude to trvat asi 10-13 minut, podle tloušťky těsta a také podle toho, jestli pečete zrovna tvary plné nebo s dírou uprostřed.
Nechejte vychladnout a slepujte oblíbenou marmeládou. Ideální je nějaká výrazná, snad nejoblíbenější je rybízová.