Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Pečení
SVATOMARTINSKÁ KACHNA
Suroviny
- Tymián Avokádo
- 2 cibule
- 10 sušených švestek
- 800 gramů malých brambor
- trocha olivového oleje
- 4 kachní prsa
- sůl a pepř podle chuti
- 200 ml červeného vína
Způsob přípravy
Malé brambory omyjte a dejte vařit i se slupkou do osolené vody. Až jsou měkké, dejte je do pekáče. Na pánvičce na trošce oleje opečte nahrubo nakrájenou cibuli a až začne sklovatět, přidejte sušené švestky. Ještě chvíli opékejte a přidejte k bramborám do pekáče. Promíchejte. Kachní prsa ochuťte solí, pepřem a tymiánem. Zprudka opečte na pánvi s trochou oleje. Pěkně ze všech stran. Z každé strany opékejte asi 4 minuty. Prsa naskládejte do pekáče na brambory. Do pánvičky s výpekem vlijte víno a zprudka vyvařte asi na polovinu objemu a přelijte jím obsah pekáče. Přiklopte víkem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C. 10 až 12 minut pro ty, kdo mají rádi maso méně propečené, přibližně 15 až 25 minut pro maso propečenější.