Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Pečení
DÝŇOVÝ KOLÁČ
Suroviny
- Nové koření mleté Avokádo
- Skořice mletá Avokádo
- 120 gramů slunečnicového oleje
- 5 vajec
- 1 lžička jedlé sody
- 200 gramů polohrubé mouky
- 220 gramů jemných ovesných vloček
- 350 gramů dýně hokkaido bez semínek, se slupkou
- 2 velká jablka
- 60 gramů sušených švestek nakrájených na kousky
- 200- 250g třtinového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
na vysypání formy
- 3 lžíce slunečnicových semínek
- 2 lžíce třtinového cukru
- 20 gramů mletých mandlí
Způsob přípravy
Z jablek vykrojte jadřince a dejte spolu s kousky dýně do výkonného mixéru. Rozmixujte a přendejte do mísy robota. Přidejte všechny ostatní suroviny a umíchejte voňavé těsto. Rozevírací dortovou formu o průměru přibližně 25 až 30 cm vymažte kouskem másla a vysypejte mletými mandlemi. Na dno formy nasypejte slunečnicová semínka, aby vznikla souvislá vrstva. Zasypejte ještě cukrem a vylijte těsto. Pečte v troubě vyhřáté na 165 °C, hodinu. Jestli je koláč hotový zjistíte klasickým testem se špejlí. Zapíchněte ji do středu koláče a měla by vyjít čistá, neulepená od těsta.
Nechejte vychladnou, krájejte podávejte.