DÝŇOVÝ KOLÁČ

Suroviny

  • Nové koření mleté Avokádo
  • Skořice mletá Avokádo
  • 120 gramů slunečnicového oleje
  • 5 vajec
  • 1 lžička jedlé sody
  • 200 gramů polohrubé mouky
  • 220 gramů jemných ovesných vloček
  • 350 gramů dýně hokkaido bez semínek, se slupkou
  • 2 velká jablka
  • 60 gramů sušených švestek nakrájených na kousky
  • 200- 250g třtinového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva

na vysypání formy

  • 3 lžíce slunečnicových semínek
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 20 gramů mletých mandlí

Způsob přípravy

Z jablek vykrojte jadřince a dejte spolu s kousky dýně do výkonného mixéru. Rozmixujte a přendejte do mísy robota. Přidejte všechny ostatní suroviny a umíchejte voňavé těsto. Rozevírací dortovou formu o průměru přibližně 25 až 30 cm vymažte kouskem másla a vysypejte mletými mandlemi. Na dno formy nasypejte slunečnicová semínka, aby vznikla souvislá vrstva. Zasypejte ještě cukrem a vylijte těsto. Pečte v troubě vyhřáté na 165 °C, hodinu. Jestli je koláč hotový zjistíte klasickým testem se špejlí. Zapíchněte ji do středu koláče a měla by vyjít čistá, neulepená od těsta. 

 

Nechejte vychladnou, krájejte podávejte.