Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
KRÉMOVÁ MRKVOVÁ POLÉVKA SE ZÁZVOREM
Suroviny
- 1 cibule
- 3 lžičky soli
- čerstvý koriandr
- 500 g mrkve
- 100 g petržele
- 500 ml vody nebo zeleninového vývaru
- 400 g kokosového mléka
- 200 g kuřecích prsou
- trocha slunečnicového oleje nebo ghí
- sezamové semínko
- slunečnicová semínka
Způsob přípravy
Olej nebo ghí zahřejte v hrnci. Opečte na něm kuřecí prsíčka vcelku, která jste jen lehce osolili. Vyndejte prsíčka ven z hrnce a dejte do něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Podle potřeby můžete přidat trochu tuku.
Až začne cibule zlátnout, přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Promíchejte, ochuťte solí, zázvorem a kdo chce, může přidat i špetku pepře a lžičku sušeného česneku.
Zalijte vodou nebo vývarem a kokosovým mlékem. Vraťte do hrnce kuřecí prsíčka vcelku.
Vařte dokud zelenina nezměkne. Poté vyndejte prsíčka opět ven a obsah hrnce rozmixujte úplně dohladka. Ochutnejte a podle potřeby dolaďte kořením, solí. Kuřecí prsíčka nakrájejte na tenké plátky.
Na talíři podávejte polévku, dozdobenou masem, čerstvým koriandrem, slunečnicovým a sezamovými semínky.