Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
PITA CHLEBA S TRHANÝM HOVĚZÍM MASEM
Suroviny
- 1 lžička citrónové šťávy
- olivový olej
- 6 lžic majonézy
- 6 ředkviček
- 4 lžičky Křen Brusinkový Avokádo
- sůl a pepř
- 200 gramů špenátu
- 400 gramů trhaného hovězího masa
- 4 kusy pita chleba
Způsob přípravy
Okořeňte maso vcelku oblíbenou směsí koření, dejde do pekáče a zalijte asi 2 dcl vody. Pečte na nízkou teplotu, přibližně 130 °C, několik hodin, dokud nebude maso měkké. Pomalu pečené hovězí maso natrhejte vidličkou.
Ochuťte ho sušenými rajčaty s česnekem a bazalkou a zalijte 2 lžícemi kvalitního olivového oleje. Podlijte 1 dcl vody. Prohřívejte na pánvi 15 minut, na středně vysokou teplotu. Většina tekutiny se odpaří, zbyde trochu silnější, hustější omáčky. Pita chleba navlhčete a ohřejte v troubě nebo mikrovlnné troubě, podle návodu na obalu. Připravte salát. V míse smíchejte lístky špenátu s plátky ředkviček. Ochuťte solí a pepřem, přelijte citronovou šťávou a olejem. Promíchejte a nechejte chvilku odpočívat. Smíchejte majonézu a brusinkový křen.
Ohřáté pita placky prokrojte a namažte brusinkovým dipem. Vložte salát a trhané maso. Ihned podávejte.
Náš tip: do receptu můžete použít i jiné maso, třeba grilované. Nebo nejrůznější veganské alternativy masa.