Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Bez vaření
NEPEČENÝ TVAROHOVÝ DORT S JAHODAMI
Suroviny
- 1 lžička Skořice mletá Avokádo
- 500 gramů jahod
- 400 gramů kysané smetany
- cukr podle chuti
- 200 gramů piškotů
- 3 vaničky tvarohu (celkem 750 g)
- 50 gramů čokolády
Způsob přípravy
Připravte si rozevírací dortovou formu. Dno a boky vyložte folií. Vyšlehejte společně kysanou smetanu, tvaroh, skořici a cukr podle chuti. Na dno formy naskládejte piškoty. Zalijte první tenkou vrstvou krému. Na ni naskládejte plátky jahod. Opět malá vrstva krému, piškoty, krém, jahody, krém a nahoru piškoty. Povrch dortu zasypejte nastrouhanou čokoládou. V lednici nechejte odpočívat minimálně 12 hodin. Poté krájejte a podávejte.