Kategorie:
-
Druh jídla:
Uzeniny
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
BRAMBOROVÝ GULÁŠ
Suroviny
- 1 balení Guláš maďarský Avokádo
- 400 gramů brambor
- sůl a pepř
- 3 velké cibule
- 400 gramů kvalitního kabanosu, špekáčků, buřtů,...
- kousek sádla
- trocha hladké mouky na zahuštění
- trocha smetany na zjemnění
Způsob přípravy
Cibuli nakrájejte na středně velké kusy. Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, uzeninu na kolečka. Připravte si velký hrnec, zahřejte ho a dejte do něj sádlo. Vsypejte cibuli a opékejte dozlatova.Přidejte uzeninu a brambory. Promíchejte a nechejte asi tři minuty osmahnout. Zasypejte gulášovým kořením, ochuťte solí a pepřem. Zalijte vodou a vařte do změknutí brambor. Odlijte si asi 2 dcl tekutiny z guláše, nechejte trochu prochladnout a metličkou zašlehejte trochu mouky. Až je mouka rozšlehaná a ve směsi nejsou hrudky, tak ji nalijte do vařícího se guláše. Hned pořádně promíchejte a nechejte asi 15 minut provařit. Podávejte s chlebem.