BRAMBOROVÝ GULÁŠ

Suroviny

  • 1 balení Guláš maďarský Avokádo
  • 400 gramů brambor
  • sůl a pepř
  • 3 velké cibule
  • 400 gramů kvalitního kabanosu, špekáčků, buřtů,...
  • kousek sádla
  • trocha hladké mouky na zahuštění
  • trocha smetany na zjemnění

Způsob přípravy

 

Cibuli nakrájejte na středně velké kusy. Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, uzeninu na kolečka. Připravte si velký hrnec, zahřejte ho a dejte do něj sádlo. Vsypejte cibuli a opékejte dozlatova.Přidejte uzeninu a brambory. Promíchejte a nechejte asi tři minuty osmahnout. Zasypejte gulášovým kořením, ochuťte solí a pepřem. Zalijte vodou a vařte do změknutí brambor. Odlijte si asi 2 dcl tekutiny z guláše, nechejte trochu prochladnout a metličkou zašlehejte trochu mouky. Až je mouka rozšlehaná a ve směsi nejsou hrudky, tak ji nalijte do vařícího se guláše. Hned pořádně promíchejte a nechejte asi 15 minut provařit. Podávejte s chlebem.