Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
opékání
KUŘECÍ JÁTRA SE SÁZENÝM VEJCEM
Suroviny
- 2 stroužky česneku
- 4 vejce
- 800 gramů kuřecích jater
- sůl a pepř
- Italská směs
Způsob přípravy
Játra ochuťte Italskou směsí a prolisovaným česnekem. Nechejte hodinu odležet.
Játra opečte na pánvi, na grilovací pánvi nebo opékejte na grilu. Ze všech stran, až játra ztmavnou. Neopékejte příliš zprudka, ale na střední teplotu, ať se játra propečou.
Usmažte čtyři sázená vejce.
Opečená játra z obou stran osolte a dejte na talíře. Nahoru položte sázené vejce.
Podávejte s oblíbenou přílohou a domácí majonézou nebo tatarskou omáčkou.