Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
PEČENÝ BŮČEK SE ŠPENÁTEM
Suroviny
- 1 balení směsi Roštěnky Avokádo
- 1 lžička soli
- 800 gramů vepřového bůčku
Na špenát
- Česnek sušený Avokádo
- sul
- 1 velká cibule
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 700 gramů mraženého špenátu
- 4 lžíce celozrnné žitné mouky
Způsob přípravy
Vepřový bůček ze všech stran okořeňte a nechejte přes noc, ale klidně i 24 hodin odležet v lednici. Na druhý den dejte péct do zavřeného pekáče, do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečte asi dvě hodiny, poté odklopte, zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte pěkně dokřupava. Můžete průběžně polévat.
Ke konci pečení si připravte špenát, bude to rychlovka. Na rozehřátém oleji opečte cibuli nakrájenou najemno. Přidejte mražené listy špenátu. Ochuťte solí, sušeným česnekem a na střední teplotu nechejte povolit špenát. Zasypejte moukou, promíchejte a zvolna nechejte probublávat 15 minut.
Podávejte společně, posypané jarní cibulkou.