Kategorie:
-
Druh jídla:
Houbová jídla
-
Příležitost:
Vánoce
-
Sezóna:
Vánoce
-
Způsob vaření:
Pečení
HOUBOVÝ KUBA
Suroviny
- Kmín celý Avokádo
- Majoránka Avokádo
- 4 stroužky česneku
- sůl a pepř
- 150 gramů anglické slaniny
- 2 velké cibule
- 500 gramů velkých ječných krup
- 100- 150 g sádla
- 50- 100 g sušených nebo mražených hub
Způsob přípravy
Kroupy opláchněte v cedníku, pod tekoucí vodou. Uvařte je v osolené vodě doměkka. Do hrnce můžete přidat i lžíci sádla. Vařte asi půl hodiny. Sceďte. Na pánvi rozehřejte sádlo a osmahněte na něm nahrubo nakrájenou cibuli, anglickou slaninu a kousky hub. Sundejte pánev z plotny, přidejte rozmačkaný česnek, pepř, majoránku a kmín. Směs z pánve smíchejte s kroupami.
Větší pekáč vymažte sádlem a vyklopte do něj kroupy s houbami a slaninou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, půl hodiny. Ihned podávejte.