Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Vánoce
-
Sezóna:
Vánoce
-
Způsob vaření:
Pečení
PERNÍČKY
Suroviny
- 1 balení Perník Avokádo
- lžíce medu
- 3 vejce
- 800 gramů hladké mouky
- 1 lžičky jedlé sody
- 300 gramů cukr moučka
- 250 gramů Hery
- kakao
Způsob přípravy
Všechny suroviny smíchat a vypracovat v nelepivé, pevné těsto. Nechat 24 hodin odležet v lednici. Rozválet na velice lehce pomoučeném válu. Výška perníčků záleží na každém. Někdo má rád vyšší, “tlustější” kousky, jiný tenké. Jen by se měla výška držet u všech kousků stejná, aby byly dobře propečené a nespálené. Vykrajovat tvary, potřít rozšlehaným vajíčkem a upéct.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, zhruba 8 – 10 minut.