ŠPAGETY CARBONARA

Suroviny

  • sůl dle chuti
  • 2 žloutky
  • Pepř barevný Mlýnek Avokádo
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu + na posypání
  • 100 gramů pancetty
  • špagety (množství na 2 porce)

Způsob přípravy

Do vroucí osolené vody dejte vařit špagety.

Mezitím, než se těstoviny uvaří, tak na malé kostičky nakrájejte slaninu pancettu a zprudka ji orestujte na velké pánvi.

V misce smíchejte žloutky s parmazánem. Uvařené těstoviny slijte, ale nechte si trochu vody, ve které se vařily. Horké špagety neproplachujte a rovnou je přidejte do pánve se slaninou a smíchejte je s ní. Ihned do horkých těstovin nalijte vaječno-parmazánovou směs. V horkých těstovinách se vytvoří krémová omáčka, případně přidejte pár lžic vody, ve které se vařily špagety. Důležité je, už pod pánví nemít zapnutý sporák, pracujeme tu jen s teplotou těstovin.

Hotové těstoviny posypte mletým pepřem Avokádo a nastrouhaným parmazánem.