Kategorie:
-
Druh jídla:
Těstoviny
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
ŠPAGETY CARBONARA
Suroviny
- sůl dle chuti
- 2 žloutky
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- 2 lžíce strouhaného parmazánu + na posypání
- 100 gramů pancetty
- špagety (množství na 2 porce)
Způsob přípravy
Do vroucí osolené vody dejte vařit špagety.
Mezitím, než se těstoviny uvaří, tak na malé kostičky nakrájejte slaninu pancettu a zprudka ji orestujte na velké pánvi.
V misce smíchejte žloutky s parmazánem. Uvařené těstoviny slijte, ale nechte si trochu vody, ve které se vařily. Horké špagety neproplachujte a rovnou je přidejte do pánve se slaninou a smíchejte je s ní. Ihned do horkých těstovin nalijte vaječno-parmazánovou směs. V horkých těstovinách se vytvoří krémová omáčka, případně přidejte pár lžic vody, ve které se vařily špagety. Důležité je, už pod pánví nemít zapnutý sporák, pracujeme tu jen s teplotou těstovin.
Hotové těstoviny posypte mletým pepřem Avokádo a nastrouhaným parmazánem.