Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
HOVĚZÍ GULÁŠ S BRAMBORÁČKY
Guláš
- 2 lžíce Paprika sladká mletá Avokádo
- 4 stroužky česneku
- sůl dle chuti
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce sádla
- Pepř barevný Mlýnek Avokádo
- 1.5 lžíce rajského protlaku
- 3 střední cibule
- chleba na zahuštění
- cibule k podávání
- křen k podávámí
- 700 g hovězího masa (kližky)
- 700 ml vody nebo hovězího vývaru
Bramboráčky
- 1 lžíce Majoránka Avokádo
- 1 vejce
- olej na smažení
- 2 stroužky česneku
- sůl dle chuti
- 50 ml mléka
- 500 g brambor typu C
- 200 g hrubé krupice
Způsob přípravy
V hrnci na sádle orestujte nahrubo nasekanou cibuli. Když začne zlátnout, přidejte na plátky nakrájené stroužky česneku. Společně asi minutu smažte a pak přidejte rajský protlak a mletou sladkou papriku, které rovněž jen velmi krátce zarestujte.
Kousky hovězího masa osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Přidejte je restovat do hrnce, aby se maso zatáhlo. Pak vše zalijte vroucí vodou nebo hovězím vývarem a promíchejte. Guláš vařte asi 90 minut pod pokličkou a pak dalších 30 minut odkrytý. Maso zcela změkne a šťáva se asi o třetinu zredukuje. Nakonec do něho nadrobte střídu z chleba pro zahuštění a případně ho dosolte.
Nyní je čas na bramboráčky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na struhadle na bramboráky. Přidejte celé vejce, mléko, hrubou krupici, majoránku a nadrcený česnek. Těsně před smažením směs osolte. Na pánvi s rozpáleným olejem z této směsi tvořte na oleji malé placičky a ty smažte dozlatova z obou stran.
Guláš podávejte s bramboráčky, nastrouhaným čerstvým křenem a s kroužky cibule.