Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Podzim
-
Způsob vaření:
Vaření
DÝŇOVÁ POLÉVKA
Suroviny
- 1 lžička Tymián Avokádo
- 1 stroužek česneku
- sůl dle chuti
- olivový olej
- kousek celeru
- špetka Muškatový ořech mletý Avokádo
- 500 ml zeleninového vývaru
- 120 ml smetany
- 1 střední mrkev
- 1 střední petržel
- dýňová semínka k podávání
- 1 dýně hokaido
Způsob přípravy
Nejprve rozkrojte dýni hokaido na osminky a zbavte ji semínek. Dýni hokaido nemusíte loupat. Kousky dýně vložte do pekáčku nebo zapékací mísy. K dýni přidejte zeleninu (nakrájenou na kostičky) vše pokapejte olivovým olejem, osolte a dejte péct společně na 190 ºC asi 30 minut, dokud vše nezměkne. Když je dýně a zelenina upečená, přendejte ji do hrnce a zalijte vývarem, přidejte sušený tymián a mletý muškátový oříšek a polévku nechte přejít varem. Poté vše rozmixujte dohladka, přilijte smetanu a znovu polévku provařte. Nakonec polévku dochuťte solí a podávejte s dýňovými semínky.