Kategorie:
-
Druh jídla:
Předkrmy a chuťovky
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
opékání
JÁTROVÁ PAŠTIKA
Suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl podle chuti
- 100 gramů másla
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 gramů kuřecích jater
- Pepřové koření
- 60 ml smetany
Způsob přípravy
Játra očistěte, zbavte blanek a nakrájejte na menší kousky. Na pánvi nechejte na tuku zesklovatět cibuli. Přidejte játra a po chvíli i jemně nasekaný česnek. Vše mírně opečte. Poté přidejte koření a nechejte na mírnou teplotu asi pět minut. Takto připravená játra dejte do mixéru a rozmixujte na jemnou pastu. Přidejte máslo, smetanu a opět promixujte. Dle potřeby osolte. Na závěr můžete vmíchat nasekané mandle. Paštiku přendejte do keramických misek či skleniček, nechejte vychladnout a zalijte rozpuštěným máslem.