Kategorie:
-
Druh jídla:
Přílohy
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
DOMÁCÍ CHLÉB
Suroviny
- 1 lžíce Kmín drcený Avokádo
- 1 lžičky soli
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 hrnku vody
- půl lžičky sušeného droždí
Způsob přípravy
Smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte vodu a promíchejte. Přikryjte utěrkou a nechejte 12-18 hodin kynout. Tedy ideálně přes noc. Těsto vyndejte z mísy na pomoučenou desku a přeložte několikrát strany přes sebe. Posypejte moukou a nechejte chvilku odpočívat. Poté vytvarujte bochník a nechejte ještě hodinu kynout. Troubu rozehřejte na 200 °C a dejte do ní rozpálit taky litinový hrnec. Bochník přendejte do rozpáleného hrnce a dejte péci přikrytý poklicí na 30 minut, poté poklici sundejte a pečte ještě dalších 20 minut. Nechejte vychladnout na mřížce a pak už si ho vychutnejte.