Kategorie:
-
Druh jídla:
Pizza
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Pizza
Suroviny
- Pizza Avokádo
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky soli
- 1 kg hladké mouky s vysokým obsahem lepku
- 500 ml vlažné vody
- 1 kostka droždí
- suroviny na dozdobení
Způsob přípravy
Smíchejte sypké suroviny a poté k nim přidejte tekuté. Těsto důkladně propracujte. Bude krásně vláčné, hladké, jemné. Můžete použít kuchyňského robota. Hotové těsto hned dejte do mísy, přikryjte a uložte do chladničky, kde odpočívá do druhého dne.
Na druhý den těsto vyndejte z lednice. Rozdělte na 5 dílů a každý z nich rozválejte a roztáhněte pomocí prstů do tvaru pizzy. Vložte na plech, který můžete pro jistotu lehce vymazat olejem. Ideální jsou kulaté plechy na pečení pizzy. Pizzu potřete základem z rajského protlaku a obložte surovinami podle chuti. Posypejte směsí koření Pizza. Pečte v naplno vyhřáté troubě, dokud nejsou okraje krásně zlatavé.