Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Lečo
Suroviny
- 2 lžičky koření Paprika pálivá mletá Avokádo
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 cibule
- 1 lžička soli
- 5 kusů barevných paprik
- 400 gramů cherry rajčat nebo velkých rajčat
- vajíčka a uzenina podle chuti
Způsob přípravy
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Po třech minutách přidejte na proužky nakrájené papriky. Když použijete uzeninu, je na ni čas právě teď. Míchejte a opékejte, dokud papriky trochu nezměknou. V této chvíli přidejte na kousky nakrájená velká rajčata nebo na poloviny rozkrojená cherry rajčata. Ochuťte solí a pálivou paprikou. Přiklopte poklicí a duste asi 10 minut na mírnou teplotu. Hotovo? Kdo chce, můžete přidat pár prošlehaných vajíček a nechat je zatuhnout. Podávejte s čerstvým chlebem.