Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
CHŘEST NA GRILU S HOLANDSKOU OMÁČKOU
Suroviny
- špetka Pepř černý mletý Avokádo
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1 lžičky soli
- 3 žloutky
- 12 lžic másla pokojové teploty
Způsob přípravy
Připravte si vodní lázeň. Na sporák postavte menší hrnec, do něj dejte hlubokou nerezovou misku. Do hrnce nalijte vodu tak, aby se nedotýkala dna misky. Zahřívejte. Voda musí být horká, nesmí vřít.
Do misky dejte žloutky a pořádně promíchejte metličkou. Po částech přidejte máslo. Míchejte, až směs zhoustne.
Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Pořád míchejte. Omáčku ihned použijte. Nedá se ohřát. Jestli ji potřebujete udržet chvíli teplou a podávat později, tak zhruba půl hodiny vydrží teplá, když misku s ní dáte do hrnce s horkou vodou a občas promícháte.