Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Kuřecí roláda s provensálskými bylinkami
Suroviny
- Provensálské bylinky Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 2 cibule
- olej
- 4 kuřecí prsa
- 150 gramů omytého čerstvého špenátu
- 150 gramů goudy
Způsob přípravy
Kuřecí prsa podélně prořízněte, aby z nich vznikl větší plátek. Ten ještě rozklepejte, aby byl tenčí. Ochuťte solí a provensálskými bylinkami, z obou stran. Na plátky masa naskládejte špenát a plátky sýra. Pevně zaviňte a ještě zafixujte párátkem nebo potravinářským provázkem. Opečte na pánvičce, na trošce oleje, dozlatova ze všech stran. naskládejte do pekáče, přelijte výpekem z pánvičky a kolem naskládejte cibule, nakrájené na měsíčky. Můžete přidat ještě 150 ml vody. Přikryjte víkem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 30 minut. Sundejte víko pekáče a zvyšte teplotu na 200 °C. Dopečte zlatavou kůrku. Vyndejte z pekáče, nechejte pět minut odpočinou a nakrájejte ostrým nožem na plátky. Přílohu zvolte podle své chuti.