Kategorie:
-
Druh jídla:
Přílohy
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Americké brambory
Suroviny
- Americké brambory Avokádo
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 kg kg brambor se slupkou
na dip
- Česneková sůl Avokádo
- 300 gramů zakysané smetany
- čerstvé jarní bylinky
Způsob přípravy
Brambory omyjte a důkladně odrhněte kartáčkem. Osušte utěrkou a nakrájejte na měsíčky, zhruba stejně velké. Dejte do velké mísy, a přidejte sáček koření a olej. Promíchejte, aby se všechny kousky brambor obalily kořením. Rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem, ideálně jeden vedle druhého, ať se moc nedotýkají a jsou stejnoměrně opečené. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, zhruba 15 - 25 minut. Podle velikosti brambor. Dip je velice jednoduchý. Smíchejte zakysanou smetanu s nasekanými bylinkami a ochuťte česnekovou solí. Ihned podávejte k horkým, křupavým bramborám.