Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Losos pečený s rozmarýnem
Suroviny
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 10 ředkviček
- 2 lžičky Rozmarýn Avokádo
- 4 filety z lososa
- 3 kousky řapíkatého celeru
- trocha olivového oleje
Způsob přípravy
Máte doma parní troubu? Rybu i zeleninu dejte do pekáče, ochuťte solí a rozmarýnem, zakápněte olivovým olejem. Zapněte pečení s párou a za půl hodiny je oběd na stole. Nemáte parní troubu? Nevadí. Lososa okořeňte, osolte a opečte na pánvi s trochou olivového oleje. Nejprve kůží dolů a potom otočte. Sledujte z boku filetu barvu. Až se změní tmavě růžová na světlou, zbyde jen tenká tmavá čárka uprostřed, sundejte z pánve na nahřátý talíř. V pánvičce pak lehce opečte plátky ředkviček a kousky řapíkatého celeru. Jemně osolte a ochuťte rozmarýnem. Opékejte chvilku, asi pět minut. Zelenina musí zůstat křupavá a svěží. Podávejte s vařenými brambory.