Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Luštěniny
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Luštěninová polévka
Suroviny
- 2 kusy Bobkový list Avokádo
- 1 lžíce Majoránka Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 400 gramů brambor
- 2 petržele
- 2 mrkve
- 100 gramů čočky
- celeru
- 100 gramů fazolí (ideálně středně velké bílé)
- 4 lžíce celozrnné špaldové mouky
Způsob přípravy
Luštěniny si namočte den předem a na druhý den uvařte doměkka. Když chcete polévku pestrou, můžete použít i více druhů luštěnin.
V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nahrubo nakrájenou cibuli s česnekem. Přidejte zeleninu, nakrájenou buď na kostičky nebo na kolečka. Také brambory, nakrájené na plátky. Ochuťte solí a pepřem. Společně ještě chvíli opékejte. Zasypejte moukou, promíchejte.
Zalijte vodou (můžete použít i zeleninový vývar) a vařte, dokud nejsou brambory měkké. Přidejte luštěniny, majoránku a ještě chvíli povařte.