Pomalu pečené vepřové maso

Suroviny

Způsob přípravy

Očištěné vepřové maso ze všech stran pomažte propasírovaným česnekem. Ochuťte celým kmínem. Na kilový kus masa použijte dvě lžíce kmínu. Nechejte odpočinout v lednici do druhého dne.

Na druhý den do pekáče vsypejte cibule, oloupané a nakrájené na čtvrtky. Použijte červenou nebo klasickou kuchyňskou cibuli.

Maso dejte péct přes noc, den před podáváním. 

Pečte na 120 °C asi pět hodin, v pekáčku s víkem. Na druhý den zvyšte teplotu na 160 °C a ještě asi hodinu až dvě dopékejte. Při této teplotě občas otevřete pekáč a maso otočte, podlijte. Ke konci pečení, až je maso už krásně měkké, můžete na půl hodiny sundat víko a dopéct trochu do křupava.

 

Co s takovým kusem masa? Podle momentální chuti. Vepřo, knedlo, zelo. Nebo přidejte čočkový salát, dušenou zeleninu, dušenou mrkev, pečené brambory, bramborovou kaši. Máte stovky možností.