Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Pečení
Pomalu pečené vepřové maso
Suroviny
- Kmín celý Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 6 stroužků česneku
- 1 vepřové pečěně
- 3 velké cibule
Způsob přípravy
Očištěné vepřové maso ze všech stran pomažte propasírovaným česnekem. Ochuťte celým kmínem. Na kilový kus masa použijte dvě lžíce kmínu. Nechejte odpočinout v lednici do druhého dne.
Na druhý den do pekáče vsypejte cibule, oloupané a nakrájené na čtvrtky. Použijte červenou nebo klasickou kuchyňskou cibuli.
Maso dejte péct přes noc, den před podáváním.
Pečte na 120 °C asi pět hodin, v pekáčku s víkem. Na druhý den zvyšte teplotu na 160 °C a ještě asi hodinu až dvě dopékejte. Při této teplotě občas otevřete pekáč a maso otočte, podlijte. Ke konci pečení, až je maso už krásně měkké, můžete na půl hodiny sundat víko a dopéct trochu do křupava.
Co s takovým kusem masa? Podle momentální chuti. Vepřo, knedlo, zelo. Nebo přidejte čočkový salát, dušenou zeleninu, dušenou mrkev, pečené brambory, bramborovou kaši. Máte stovky možností.