Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Kachní prsa s brusinkovým chutney
Suroviny pro 4 osoby:
- Pepř černý mletý Avokádo
- 1 balení Marináda Pikantní Avokádo
- sůl podle chuti
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 kachní prsa, každá cca 300 g
Brusinkové chutney:
- Chilli mleté Avokádo
- 1 svitek Skořice celá Avokádo
- 1 lžička koření Zázvor mletý Avokádo
- 1 limetka
- 1 cibule
- 100 g cukru
- 1 lžička soli
- 1 malé mango
- 200 g sušených brusinek
- 1 lžička semen koriandru
- 1 stroužek česneku
Způsob přípravy
Mango a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Z limetky seškrábeme trochu kůry a vymačkáme z ní šťávu. Všechny ingredience na chutney a koření vložíme do hrnce a vaříme zakryté pod pokličkou, následně odstraníme pokličku a dále vaříme na mírném ohni asi 10-12 minut, za častého míchání. Odstraníme skořici. Připravená omáčka by měla mít marmeládovou konzistenci. Chutney musíme spotřebovat do 2-3 dnů.
Omáčku můžeme rovněž přeložit do vyvařených sklenic, které těsně uzavřeme a ukládáme na chladném místě chráněném před světlem.
Maso omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Ostrým nožem nařízneme kůži, zabalíme do snítek rozmarýnu a marinujeme v pikantní marinádě několik hodin. Na rozpáleném oleji smažíme prsa 12-15 minut kůží dolů, poté obrátíme a smažíme dalších 5 minut.
Maso vyjmeme z pánve, nakrájíme na plátky a podáváme s chutney.