Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Luštěniny
-
Příležitost:
Velikonoce
-
Sezóna:
Velikonoce
-
Způsob vaření:
Vaření
Šumajstr
Pierwsza sekcja
- Bobkový list Avokádo
- Majoránka Avokádo
- Nové koření celé Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 2 kusy cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce sádla
- 80 gramů slaniny
- kyselé okurky
- chléb
- 200 gramů vepřových škvarků
- 250 gramů velkých bílých fazolí
- 200 gramů velkých krup
Způsob přípravy
Nejdříve si nachystáme fazole a kroupy. Fazole přes noc namočíme do studené vody, kroupy stačí nechat namočené asi hodinu. Do tlakového hrnce dáme fazole, bobkový list a tři kuličky nového koření. Kroupy vaříme zvlášť 30 minut, osolíme je a přidáme kousek sádla.
Mezitím na sádle pomalinku osmažíme cibulku, ale pozor musí zůstat světlá. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a škvarky. Část vody z fazolí a krup si uchováme a zbytek scedíme. Vše přidáme k cibulce se slaninou, osolíme, opepříme, přidáme majoránku s česnekem a důkladně promícháme. Přidáme trochu slité vody, aby směs nebyla příliš suchá a nastavíme troubu na 200°C. Zapečeme v zapékací míse přibližně 20 minut. Další ingredience můžete přidat podle chuti.
Podáváme s kyselou okurkou a chlebem.