Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Zabíjačka
-
Způsob vaření:
Vaření
Domácí tlačenka
Suroviny
- Majoránka Avokádo
- Nové koření mleté Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- 30 gramů česneku
- 2 kg vepřového masa
- 500 ml vývaru
- Nákladané cornichons
- 2 kg tučného vepřového masa (z hlavy,..)
- vepřové nožky
- Alpská sůl s jódem
Způsob přípravy
Maso uvaříme a nakrájíme na stejnoměrné kostky. Kůži umeleme a vložíme do mísy. Přilejeme čistý vývar a přidáme všechno koření. Tekutou směs dobře promícháme.
Na jednom konci obal na tlačenku zavážeme provázkem a naplníme masovou směsí tak, aby vznikl pevný válec. Tlačenku zavážeme i z druhé strany, vložíme do hrnce s vodou a necháme táhnout přibližně 1,5 hodiny. V polovině vaření tlačenku otočíme.
Hotovou tlačenku položíme na desku a zatížíme prkénkem, postupně ji necháme vychladnout. Každých 15 minut jí trošku pootočíme.
Servírujeme s cibulkou, okurkami a čerstvým chlebem.