Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Slavnostní menu
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Dušení
Hovězí roládky s bramborovými knedlíčky
Hovězí roládka
- 4 lístky Bobkový list Avokádo
- 2 cibule
- 4 lžíce oleje
- 8 lžíce hladké mouky
- 400 g hovězího masa
- 4 lžička Hořčice Delikates Avokádo
- 1 balení červeného zelí
- 12 plátků slaniny
- 4 Nákladané cornichons
Bramborové knedlíčky
- 1 vejce
- 1 kg vařených brambor
- 250 g bramborového škrobu
Způsob přípravy
Hovězí plátek jemně naklepeme. Opatrně, ať do masa neuděláme díry.
Plátek osolíme, opepříme, jemně potřeme hořčicí, položíme plátek slaniny, ciulku a okurku. Zamotáme do závitku a jemně stáhneme nití, aby se nám při dušení maso nerozpadlo.
Připravené roládky zprudka osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji. Výpek je důležitý k přípravě tmavé omáčky. K roládám přilejeme hověí vývar, pánev zakryjeme a vaříme při nízké teplota cca 1 hodinu.
Až je maso měkké vyndáme roládky z omáčky a sundáme z nich nit.
Do omáčky přidáme bobkové listy a zahustíme jíškou připravenou z 2 lžiček mouky. Omáčku provaříme a rolády do ni vrátíme a prohřejeme.
Mezitím co se rolády vařili si můžeme připravit bramborové knedlíčky. Uvaříme brambory a rozšťoucháme je do hladka. K vychlazeným bramborám přidáme škrob, vejce. Směs promícháme. Z těsta tvarujeme kuličky, která mírně mezi dlaněmi zmáčkneme a doprostřed uděláme důlek. Takto připravené knedlíčky vaříme ve vroucí osolené vodě cca 5 minut.
Roládu s knedlíčky podáváme s červeným zelím, vše přelité tmavou omáčkou.