Kategorie:
-
Druh jídla:
Drůbež
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Grilované kuřecí prsa s hruškami a uzeným ovčím sýrem
Suroviny pro 4 osoby:
- 8 kuřecích prsou, každá cca 80 g
- 4 hrušky
- citrónová šťáva podle chuti
- 12 plátků uzeného ovčího sýra
- 4 plátky uzeného bůčku
- 2 snítky rozmarýnu
- 1 balení Marináda Gril Avokádo
Omáčka:
- 1 lžička koření Chilli mleté Avokádo
- Pepř černý mletý Avokádo
- 1 lžíce medu
- sůl podle chuti
- 100 ml oleje
- 4 lžíce nasekaných vlašských ořechů
- 1 svazek petržele
Způsob přípravy
Všechny ingredience pro přípravu omáčky důkladně promícháme a dochutíme kořením.
Oloupeme hrušky, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Plátky ovoce, maso a ovčí sýr zalijeme marinádou a necháme odležet na chladném místě. Hrušky, ovčí sýr, kuřecí prsa a uzený bůček grilujeme s větvičkami rozmarýnu asi 10-15 minut, několikrát obrátíme na druhou stranu.
Pak všechno uložíme na talíře a pokapeme dříve připravenou omáčkou.