Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Bez vaření
Pomazánka z makrely
Suroviny na pomazánku
- 1 lžička Paprika pálivá mletá Avokádo
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 50 ml vody
- 1 jarní cibulka
- 1 uzená makrela
- petrželka
- 2 lžíce ricotty
- sůl, pepř na dochucení
- mladé klíčky
- chléb
Salát
- 1 lžička olivového oleje
- 1 citrónu
- 1 malá cibule
- 1 řapík celeru
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Uzenou makrelu vykostíme vložíme na kousíčky do misky. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, jarní cibulku, nasekanou pažitku, ricottu, olivový olej, vodu. Osolíme, opepříme a přidáme pálivou papriku. Vše dobře promícháme a máme hotovo.
Salát
Řapík celeru nakrájíme na kostky a zamícháme s petrželkou a cibulkou nakrájenou na kolečka. Zakápneme citronovou šťávou a oliovovým olejem.
Pomazánka z makrely chutná nejlépe s čerstvým chlebem a mladými zelenými klíčky.