Výrobek použitý v receptu
Exotické kachní prsíčka v pepři s mangovým chutney
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 lžička koření Pepř černý mletý Avokádo
- 1 balení Marináda Orientální se zázvorem Avokádo
- sůl podle chuti
- 4 malá kachní prsa
Mangový chutney
- 0.5 lžičky koření Zázvor mletý Avokádo
- 1 mango
- šťáva z 1 limetky
- několik snítek čerstvé máty
- 1 lžíce cukru
- 100 ml vody
- 1 chilli paprička
Způsob přípravy
Omytá a očištěná prsa naložíme do marinády. Po dvou hodinách prsa vyjmeme z marinády a necháme okapat, poté nařízneme kůži, posypeme v hmoždíři drceným pepřem a osolíme. Takto připravenou kachnu smažíme po obou stranách na grilovací pánvi, pak pečeme při 180 °C asi 10 minut.
V hrnci uvaříme vodu s cukrem a limetkovou šťávou. Když dosáhne konzistence sirupu, přidáme nakrájené mango a dusíme několik minut. Před koncem vaření přidáme nasekanou mátu a trochu zázvoru.
Horké maso nakrájíme na plátky a podáváme s mangovým chutney