Kategorie:
-
Druh jídla:
Dezerty a moučníky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Chlazení, mražení
Čokoládový mousse
Čokoládová pěny
- špetka Chilli mleté Avokádo
- 25 g másla
- 30 g cukru
- 2 žloutky
- 150 g hořké čokolády
- 2 bílky
- 150 ml 30% smetany
Mandlový posyp
- 50 g másla
- 100 g cukru
- 70 g hladké mouky
- 40 g kakaa
- 100 g mletých mandlí
Způsob přípravy
Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu, máslo a cukr. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky. Do čokoládové směsi vmícháme špetku chilli a 2 žloutky, promícháme. Do směsi opatrně zamícháme šlehačku a sníh. Čokoládovou směs nalijeme do připravených mističek. Mističky dáme do chladničky a necháme hodinu odpočinout.
Připravíme si mandlový posyp. Mleté mandle smícháme s cukrem, moukou, kakaem a rozpuštěným máslem. Promícháme a nasypeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Pečeme 15 minut při 160 °C.
Ztuhlou čokoládovou pěnu posypeme mandlovým posypem, ozdobíme snítkem čerstvé máty a podáváme.