Kategorie:
-
Druh jídla:
Ryby a mořské plody
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Smažení
Fish and chips
Suroviny
- 1 lžička Paprika sladká mletá Avokádo
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- sůl, pepř dle chuti
- 300 ml studeného piva
- hladká mouky na obalování
- 600 g tresky
- čerstvá petrželka
Tatarská omáčka
- 1 cibule
- 2 jarní cibulky
- 1 lžíce kaparů
- 100 ml majonézy
- 2 sterilované okurky
- kopru
- 1 čtvrtka citronu
Způsob přípravy
Na tatarku v míse smícháme najemno nakrájené okurky, cibuli, jarní cibulku a jemně nasekaný kopr a kapary. Zakápneme citronovou šťávou. Vmícháme majonézu. Podle chuti osolíme a opepříme, pořádně promícháme a dáme vychladit do lednice.
Těstíčko si připravíme tak, že mouku smícháme s lžičkou mleté papriky, osolíme, opepříme, vlijeme vychlazené pivo a přidáme kypřicí práček. Vymícháme v hladké těstíčko.
Filet tresky obalíme v mouce, v těstíčku a smažíme v oleji rozhřátém na 180 °C. Smažíme dozlatova.
Podáváme posypané čerstvou petrželkou s hranolkami a domácí tatarkou.