Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Předkrmy a chuťovky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Pikantní lečo s chorizem
Suroviny
- Paprika sladká mletá Avokádo
- Pepř barevný celý Avokádo
- Mořská sůl Mlýnek Avokádo
- 2 červené papriky
- 100 g hub
- 2 červené cibule
- 1 lilek
- 2 klobásy chorizo
- 200 ml rajčatového pyré
- 2 cukety
- 1 svazek pažitky
- olej řepkový
Způsob přípravy
Připravíme zeleninu. Omyté papriky nakrájíme na polovinu, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Omytou cuketu nakrájíme na půlměsíčky, lilek na kolečka. Cibuli nakrájíme na plátky. Očištěné houby nakrájíme na plátky.
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a houby. Zamícháme, přidáme rajčata, cuketu, lilek a papriku a dusíme. Na jiné pánvi osmažíme nakrájené chorizo. Až je chorizo opečené přendáme do hrnce se zeleninou. Lečo dochutíme solí, pepřem, paprikou.
Hotové lečo servírujeme posypané čerstvou pažitkou s opečenou bagetkou.