Kategorie:
-
Druh jídla:
Vepřové maso
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Grilovačka
-
Způsob vaření:
Grilování
Špízy z vepřové panenky s ananasem
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 červená paprika
- 4 vepřové panenky
- 1 ananas
Marináda
- 2 lžíce Grilovací s česnekem Avokádo
- 1 lžíce medu
- šťáva z citrónu
- 2 lžíce Hořčice Ruská Avokádo
Způsob přípravy
Vepřové panenky očistíme, umyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na kousky. Ty pak promícháme s marinádou, kterou jsme si připravili smícháním hořčice, medu, oleje, šťávy z citronu a přípravku Grilovací s česnekem. Maso necháme v chladu marinovat; nejlépe přes noc. Ananas očistíme, zbavíme tvrdých částí a nakrájíme na větší kousky. Červenou papriku omyjeme a nakrájíme také na kousky. Na grilovací jehlu střídavě napichujeme kousky masa, ananasu a papriky. Připravené špízy umístíme na hliníkový tác na grilování a grilujema na středně rozpáleném grilu dokud nebude maso propečené. Podáváme s česnekovým dipem a zeleninovým salátem.