Studená polévka z červené papriky se sušenými rajčaty, bazalkou a čerstvě nastrouhaným parmezánem

Suroviny pro 4 osoby:

Způsob přípravy

Omytou a osušenou papriku natřeme olivovým olejem a pečeme asi 20 minut při teplotě 200 °C, poté zabalíme do alobalu, a necháme 20 minut odležet. Po vychladnutí papriku očistíme, oloupeme a nakrájíme na proužky.

V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme papriku, nasekaný česnek, tymián, bazalku a sladkou papriku a dusíme asi 10 minut. Vše necháme vychladnout a následně přidáme jogurt, smetanu, citrónovou šťávu a důkladně rozmixujeme. Takto připravenou studenou polévku dochutíme česnekovou solí a chilli a necháme odležet v chladničce.

Podáváme po vychladnutí se sušenými rajčaty a parmezánem.