Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Studená polévka z červené papriky se sušenými rajčaty, bazalkou a čerstvě nastrouhaným parmezánem
Suroviny pro 4 osoby:
- Bazalka Avokádo
- Chilli mleté Avokádo
- Paprika sladká mletá Avokádo
- Tymián Avokádo
- Česneková sůl Avokádo
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 červené papriky
- 400 ml bílého jogurtu
- 100 ml smetany (36%)
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce sušených rajčat, nasekaných na plátky
- 2 polévkové lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
Způsob přípravy
Omytou a osušenou papriku natřeme olivovým olejem a pečeme asi 20 minut při teplotě 200 °C, poté zabalíme do alobalu, a necháme 20 minut odležet. Po vychladnutí papriku očistíme, oloupeme a nakrájíme na proužky.
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme papriku, nasekaný česnek, tymián, bazalku a sladkou papriku a dusíme asi 10 minut. Vše necháme vychladnout a následně přidáme jogurt, smetanu, citrónovou šťávu a důkladně rozmixujeme. Takto připravenou studenou polévku dochutíme česnekovou solí a chilli a necháme odležet v chladničce.
Podáváme po vychladnutí se sušenými rajčaty a parmezánem.