Kategorie:
-
Druh jídla:
Těstoviny
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Boloňské tagliatelle
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 lístek Bobkový list Avokádo
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 100 g parmazánu
- 1 stroužek česneku
- 225 ml hovězího vývaru
- 1 mrkev
- 275 g mletého hovězího masa
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 80 g slaniny
- 125 ml suchého bílého vína
- 450 g tagliatelle
- pepř, sůl
- 3 lžičky Italské bylinky Avoádo
- 1 řapíkatý celer
Způsob přípravy
Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej, na kterém opečeme slaninu nakrájenou na kostky; přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, na kostky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Vše společně restujeme cca 5 minut. Ke směsi přidáme maso a prudce opékáme až je maso hnědé; hrudky masa rozmačkáme vařečkou. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vínem a vývarem, okořeníme bylinkami, bobkovým listem; dochutíme solí a pepřem. Zvolna vaříme cca 30 minut. Tagliatelle uvaříme dle návodu. Z omáčky vyndáme bobkový list a nalijeme ji na těstoviny, promícháme a podáváme s nastrouhaným parmazánem.