Kategorie:
-
Druh jídla:
Polévky
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Vaření
Kuřecí vývar s knedlíčky
Suroviny
- 3 kuličky Nové koření celé Avokádo
- 6 kuliček Pepř černý celý Avokádo
- 1 cibule
- 3 mrkve
- 400 g kousků z kuřete (hřbet, krk, křídla)
- 1 malý celer
- 2 kořeny petržele
Knedlíčky
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžičky Polévkové bylinky Avokádo
- 120 g mletého kuřecího masa
- 1 malé vejce
- pepř, sůl
Způsob přípravy
Kousky kuřete dáme do 1,5 l studené vody, přidáme polovinu celeru, 2 mrkve, 1 petržel, cibuli a koření. Přivedeme k varu a necháme na mírném ohni probublávat cca 2 hodiny. Mezitím si připravíme knedlíčky. Do mletého kuřecího masa vmícháme rozšlehané vejce, mouku, sůl, 1 lžičku směsi bylinek a špetku pepře. Dobře zamícháme, necháme 20 minut odležet v chladu. Poté tvoříme z masové hmoty drobné knedlíčky. Uvařený vývar scedíme a znovu uvedeme do varu. Čerstvou zbylou mrkev, celer a petržel nakrájíme na nudličky a vhodíme do vývaru. Pak přidáme ještě knedlíčky, které ve vývaru vaříme dokud nevyplavou. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a bylinkami.