Kategorie:
-
Druh jídla:
Sladká jídla
-
Příležitost:
Velikonoce
-
Sezóna:
Velikonoce
-
Způsob vaření:
Pečení
Tvarohový chlebíček s kandovaným ovocem
Suroviny
- 225 g másla
- 4 vejce
- 280 g cukru
- 1 lžičky soli
- 50 g sušených brusinek
- 50 g rozinek
- 325 g hladké mouky
- 115 g tvarohu
- 1 lžičky Citronové kůry Avokádo
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžíce rumu
- 50 g sušeného ananasu
- 50 g kandované třešně
Poleva
- 150 g moučkového cukru
- 3 lžíce pomerančového džusu
- 1 lžíce vody dle potřeby
- ořechy
Způsob přípravy
Ovoce zajijeme vroucí vodou, necháme stát po dobu 15 minut a zcedíme. V míse smícháme mouku se solí a práškem do pečiva. V jiné míse smícháme máslo s cukrem, rumem a tvarohem. Přidáme vejce a promícháme. Nakonec přidáme odkapané ovoce, mouku a důkladně promícháme.
Těsto dáme do formy na chlebíček vymazaný máslem a vysypané moukou. Pečeme 60-80 minut v předehřáté troubě na 170 °C. Koláč necháme vychaldnout.
Poleva
Moučkový cukr smícháme s pomerančovou šťávou a mícháme alespoň 10 minut. Pokud je poleva příliš hustá, přidáme vodu. Polevou ozdobíme koláč a navrch posypeme ořechy.