Kategorie:
- 
                    Druh jídla:
                    
                    	
Sladká jídla
 - 
                    Příležitost:
					
						
Velikonoce
 - 
                    Sezóna:
					
						
Velikonoce
 - 
                    Způsob vaření:
                    
                    	
Pečení
 
Tvarohový chlebíček s kandovaným ovocem
Suroviny
- 225 g másla
 - 4 vejce
 - 280 g cukru
 - 1 lžičky soli
 - 50 g sušených brusinek
 - 50 g rozinek
 - 325 g hladké mouky
 - 115 g tvarohu
 - 1 lžičky Citronové kůry Avokádo
 - 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
 - 2 lžíce rumu
 - 50 g sušeného ananasu
 - 50 g kandované třešně
 
Poleva
- 150 g moučkového cukru
 - 3 lžíce pomerančového džusu
 - 1 lžíce vody dle potřeby
 - ořechy
 
Způsob přípravy
Ovoce zajijeme vroucí vodou, necháme stát po dobu 15 minut a zcedíme. V míse smícháme mouku se solí a práškem do pečiva. V jiné míse smícháme máslo s cukrem, rumem a tvarohem. Přidáme vejce a promícháme. Nakonec přidáme odkapané ovoce, mouku a důkladně promícháme.
Těsto dáme do formy na chlebíček vymazaný máslem a vysypané moukou. Pečeme 60-80 minut v předehřáté troubě na 170 °C. Koláč necháme vychaldnout.
Poleva
Moučkový cukr smícháme s pomerančovou šťávou a mícháme alespoň 10 minut. Pokud je poleva příliš hustá, přidáme vodu. Polevou ozdobíme koláč a navrch posypeme ořechy.
