Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Bezmasá a zeleninová jídla
-
Příležitost:
Pro každý den
-
Sezóna:
Celý rok
-
Způsob vaření:
Zapékání
Zapečená růžičková kapusta
Suroviny pro 4 osoby:
- 1 ks Bobkový list Avokádo
- 1 špetka Pepř černý mletý Avokádo
- 3 lžíce Špagety Avokádo
- 20 g másla
- 1 lžičky soli
- 20 g hladké mouky
- 1 špetka Muškatový ořech mletý Avokádo
- 500 g růžičkové kapusty
- 1 menší cibule
- 200 ml plnotučného mléka
- 500 g rajčatového pyré
- 50 g nastrouhaného parmazánu
Způsob přípravy
Začneme kapustičkami. Očištěné růžičky vhodíme do vroucí vody a až začne voda opět vařit, vaříme 2 minuty. Poté kapusty vyjmeme a propláchneme hodně studenou vodou.
Připravíme bešamel. Máslo necháme rozpustit v kastrolu, cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Když máslo začne bublat, vsypeme cibuli a asi dvě minuty mícháme. Pak cibuli zasypeme moukou, rozmícháme a minutu pražíme. Poté zalijeme mlékem, přidáme sůl, pepř, bobkový list a muškátový ořech, přivedeme k varu, stáhneme na velmi mírný plamen a za občasného míchání 10 minut vaříme. Vytáhneme bobkový list a zalijeme rajčatovým pyré. Ochutíme směsí Špagety a povaříme ještě 5 minut.
Pekáček vymažeme máslem. Přesuneme do něj přepůlené kapustičky, zalijeme rajčatovou omáčkou a zasypeme nastrouhaným parmazánem. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 20 minut dozlatova.
Podáváme jako přílohu k masu nebo i samostatně jako vydatnou večeři.