Výrobek použitý v receptu
Kategorie:
-
Druh jídla:
Hovězí a telecí maso
-
Příležitost:
Párty
-
Sezóna:
Houbařská sezóna
-
Způsob vaření:
Smažení
Zapečená telecí játra na francouzských toastech s křupavými hřiby
Suroviny pro 4 osoby:
- Pepř černý mletý Avokádo
- 1 lžička koření Skořice mletá Avokádo
- Tymián Avokádo
- 1 balení Salátová zálivka Francouzská Avokádo
- několik cherry rajčátek
- 50 g parmazánu
- 4 šalotky
- 2 lžíce mouky
- 20 ml brandy
- 500 g telecích jater
- olivový olej na smažení
- 2 vejce
- 100 g uvařených hřibů
- barevný mix salátů
- sůl dle chuti
- 1 bageta
Způsob přípravy
Uvařené hřiby nakrájíme na plátky a osmažíme lehce na rozpáleném olivovém oleji. Až houby zčervenají, přidáme najemno nakrájenou šalotku, brandy, tymián, sůl, pepř a případně ještě kapku olivového oleje.
Nakrájíme bagetu na osm plátků, obalíme v rozšlehaných vejcích a skořici a smažíme po obou stranách dozlatova.
Očištěná a omytá játra rozdělíme na osm částí, posypeme moukou a osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení dochutíme solí a pepřem.
Usmažená játra a křupavé hřiby uložíme na toasty. Vše posypeme nahrubo strouhaným sýrem a necháme na chvíli zapéct v troubě, dokud se sýr lehce nerozpustí.
Salát smícháme s cherry rajčátky a francouzským dresinkem, který si připravíme podle receptu na obalu.
Topinky s játry a hříbky podáváme se salátem.